Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

AGEL Třinec-Podlesí rozšiřuje dostupnost péče: Chirurgická a cévní ambulance přesídlila do Polikliniky Karviná

4.10.2024

Detašované pracoviště chirurgické a cévní ambulance Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí úspěšně přesunulo své služby z Karvinské hornické nemocnice do nových prostor Polikliniky Karviná v části Mizerov. Tento krok má za cíl zlepšit dostupnost a kvalitu péče pro pacienty v regionu.

Nově umístěná ambulance je snadno přístupná nejen pro obyvatele Karviné, ale i pro pacienty z širšího okolí. Nabízí široké spektrum služeb a zákroků, zaměřených na diagnostiku a léčbu jak chirurgických, tak cévních onemocnění.

„Realizujeme zde potřebná vyšetření při onemocnění cévního systému. Jedná se především o nemoci žilního systému, jako jsou varixy dolních končetin, záněty žil, trombózy a podobně, léčíme postižení tepenného systému na dolních končetinách, pánevních tepnách nebo břišní aortě. Spadá sem i aterosklerotické postižení krkavic či tepen horních končetin,“ uvádí MUDr. Rudolf Mikoviny, lékař cévně chirurgické ambulance.

V ambulanci se věnují i cévním přístupům u pacientů, kteří jsou zařazeni do dialyzačního programu. „Posuzujeme indikace k medikamentózní léčbě, k invazivnímu řešení, a to jak chirurgickému, tak endovaskulárnímu. Pacienty poté sledujeme v individuálních intervalech dle závažnosti postižení. Samozřejmostí a výhodou je přímá návaznost našeho detašovaného pracoviště na Centrum cévní a miniinvazivní chirurgie Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí, kde se následně výše uvedené zákroky provádějí,“ doplnil MUDr. Rudolf Mikoviny.

V chirurgické ambulanci se zaměřují také na diagnostiku a léčbu benigních chirurgických onemocnění. „Od počátku tisíciletí se věnuji různým operačním technikám kýl, především tříselných, pupečních a kýl v jizvě, poskytnu rady i v oblasti bráničních kýl. Dále nabízím konzultace u pacientů s onemocněním žlučníku, apendixu a nejasnými bolestmi břicha,“ dodal MUDr. Vlastimil Mec, lékař chirurgické ambulance.

Pacienti indikovaní k zákroku jsou následně operováni v Centru cévní a miniinvazivní chirurgie Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí. „U vhodných pacientů je zde možnost operace v rámci jednodenní chirurgie.  Zajišťujeme kompletní péči před operací i po ní, sledování pacientů po jiných intervencích a řešení případných komplikací. Ambulantní výkony zahrnují menší chirurgické zákroky, které nevyžadují hospitalizaci, jako jsou odstranění kožních a podkožních útvarů anebo operace syndromu karpálního tunelu,“ zakončil MUDr. Vlastimil Mec.

Pro objednání konzultace nebo zákroku lze kontaktovat personál ambulance na telefonním čísle 724 125 966 nebo e-mailem na chiramb-karvina@npo.agel.cz.

Další informace jsou k dispozici na webových stránkách poliklinika.karvina.cz a nemocnicetrinecpodlesi.agel.cz. Naši specialisté jsou připraveni pomoci všem pacientům se zdravotními problémy a zajistit jim maximální péči a podporu.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: