Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Výtěžek z Těšínské osmičky NADACE AGEL podpořil dvě handicapované dívky

13.6.2024

Letošní charitativní běžecký závod Těšínská osmička, organizovaný již pošesté NADACÍ AGEL, přilákal na 400 účastníků, kteří se vydali na 8 a půl kilometru dlouhou trasu z Třince do Českého Těšína. Mezi startujícími nechyběli známí sportovci.

„Celkem se nám podařilo získat 150 200 korun, které jsme rozdělili rovným dílem mezi dvě handicapované děti, osmiletou Simonku a pětiletou Theinku. Obě finanční příspěvek využijí na speciální neurorehabilitační procedury,“ upřesňuje výtěžek z dobročinné akce ředitelka NADACE AGEL Lucie Dvořáková.

Závod startoval tradičně u Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí, odkud se běžci vydali do cíle v parku Adama Sikory v Českém Těšíně. Nejrychlejším běžcem Těšínské osmičky byl Matej Šoška s časem 30 minut a 35 sekund, který celou trať proběhl průměrnou rychlostí 16,68 km v hodině. Nejrychlejší mezi ženami byla Anna Bodnar, která na celkového vítěze závodu ztratila pouhou 1 minutu a 48 sekund a dokončila trať s časem 32 minut a 23 sekund. Nejstarším účastníkem závodu byl Emil Trombik, narozen v roce 1946, který dokončil závod s časem 51 minut a 48 sekund, což znamená ztrátu na vítěze pouhých 18 minut a 23 sekund.

Již potřetí se na Těšínské osmičce objevil olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek. Ačkoli letos judista neběžel hlavní závod, svou účastí podpořil nejmladší účastníky na dětských tratích. „Letos jsem se zúčastnil jako podpora dětských závodů, ale věřím, že příští rok si Těšínskou osmičku opět zaběhnu. Pokaždé si velmi užívám zdejší atmosféru a největší radost mám z toho, že jde o akci pro dobrou věc,“ uvedl Lukáš Krpálek. Zájem o dětský nesoutěžní běh byl opět vysoký a na start se v pěti kategoriích zaregistrovalo 164 zájemců.

Hlavního závodu se zúčastnili hokejisté z HC Oceláři Třinec Patrik Hrehorčák a Miloš Roman, kteří svou účastí přispěli k nezaměnitelné atmosféře akce. V cíli proběhla také autogramiáda s hráči třineckých Ocelářů, kde si fanoušci mohli rovněž pořídit fotografii s mistrovským pohárem.

Počasí se vydařilo a všichni účastníci si tak kromě běhání mohli užít i bohatý doprovodný program v parku Adama Sikory v Českém Těšíně. „Jezdilo se na ponících, malovalo na obličej, vyrábělo v rámci dětských dílniček. Zdravotníci z Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí, Nemocnice AGEL Český Těšín a AGEL Střední zdravotnické školy a VOŠ učili zájemce základům první pomoci a nabídli rovněž vybraná vyšetření. Mezi stánky nechybělo ani stanoviště AGEL Transfúzní služby,“ upřesnila na závěr výkonná ředitelka nadace Lucie Dvořáková.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: