Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Už tuto neděli odstartuje Těšínská osmička. Chybět na ní nebude ani dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek

6.6.2024

Pouhé dny zbývají do startu Těšínské osmičky, tradičního charitativního běhu, kterou pořádá NADACE AGEL v neděli 9. června. Přestože již byla online registrace ukončena, stále je možné se závodu zúčastnit. Z celkové kapacity 500 běžců aktuálně zbývá něco málo přes 100 míst. Registrovat se do hlavního závodu půjde i na startu u Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí od 9 do 10:15 hodin. Zájemci, kteří nestihli online registraci nepřijdou ani o funkční tričko s motivem letošní Těšínské osmičky, které si mohou zakoupit na startu.

Už tuto neděli 9. června 2024 v 11 hodin se dvojnásobný olympijský vítěz, Lukáš Krpálek, chopí startovací pistole a zahájí letošní 6. ročník charitativního běhu. Vzhledem ke svému tréninkovému plánu na letošní Olympijské hry, se letos Lukáš postaví na start pouze v nesoutěžním dětském závodu, kde poměří své síly s některými malými běžci. Pro ty bude letos v parku připraveno 5 různě dlouhých tratí od 50 m pro ty nejmladší až po 1,2 km pro dvanáctileté a třináctileté běžce. Do dětského závodu je aktuálně zaregistrováno 120 běžců a k naplnění kapacity zbývá pouhých 80 míst. Dohlášení bude možné v parku Adama Sikory v Českém Těšíně u registrace.

„Kromě Lukáše se budete moci v parku A. Sikory setkat s paralympionikem Ivo Koblasou, ale také s čtyřnásobným mistrem světa ve střelbě a mistrem ČR Handbike MTB Pavlem Děckým. Mladé závodníky podpoří maskot třineckých hokejistů Dráček Werkáček,“ uvedla Lucie Dvořáková, ředitelka NADACE AGEL. HC Oceláři Třinec si v cíli závodu, v parku A. Sikory připravili autogramiádu vybraných hráčů a nebude chybět ani Masarykův pohár mistrů České republiky v ledním hokeji. „Účast přislíbili Patrik Hrehorčák s Milošem Romanem, kteří nejenomže budou rozdávat své podpisy, ale postaví se také na start a svou účastí, společně s ostatními běžci podpoří 2 handicapované holčičky Simonku, 8 let z Havířova a Theinku, 5 let z Českého Těšína,“ dodala Lucie Dvořáková.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: