Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Nemocnice Podlesí úspěšně vyměnila téměř 300 oken

28.6.2019

V budově A Nemocnice Podlesí v Třinci, ve které se nacházejí ambulance, a také ve spojovací budově B, kde sídlí Radiologie a ECHO vyšetřovny, byly dokončeny stavební práce na výměně oken. V rámci stavební akce byla od března do června provedena kompletní výměna celkem 296 starých oken z 80. let. Obnova oken přišla nemocnici na 10 miliónů korun.

Stavební práce v nemocnici i nadále pokračují a souhrnně tak investice do celkové rekonstrukce, která zahrnuje nejen nová okna, ale také novou fasádu pro budovu A i B, činí 31 miliónů korun.

Do pětipodlažního objektu polikliniky (budova A) a čtyřpodlažní spojovací budovy B byla nainstalována plastová okna s výbornými izolačními vlastnostmi. „V budově polikliniky došlo díky současnému vyzdění meziokenních vložek ke zvýšení užitkové hodnoty budovy a zároveň ke snížení její energetické náročnosti. Tepelná pohoda v nemocnici tak bude po ukončení rekonstrukce komfortnější pro pacienty i zaměstnance. Očekáváme navíc zhruba dvacetiprocentní energetickou úsporu. Celý objekt je nyní postupně zateplován, práce by měly být dokončeny se začátkem podzimu,“ uvedl vedoucí provozně-technického oddělení Nemocnice Podlesí v Třinci Rostislav Franek s tím, že na budově B byly práce na nové fasádě již úspěšně dokončeny. 

V budově A se aktuálně pracuje také uvnitř. Na chodbách nyní řemeslníci vyměňují stará svítidla za nové moderní LED svítilny. Renovací zároveň prochází také topná soustava. „Tyto práce jsou realizovány především ve večerních hodinách a o víkendu tak, aby co nejméně narušily každodenní provoz našich ambulancí,“ doplnil Rostislav Franek.

Investice do výměny oken a zateplení je součástí komplexního plánu obnovy a modernizace budov Nemocnice Podlesí, který již v minulých letech zahrnul výměnu oken a modernizaci v lůžkové části budovy C nemocnice.

Zpět