Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Nemocnice Podlesí investuje do svého zařízení 60 miliónů korun

25.3.2019

Renovace sociálního a technického zázemí pro pacienty i zaměstnance, desítky nových polohovacích postelí, nákupy operačních stolů i moderních přístrojů, ale i výměna oken v budově A, kde jsou ambulance. To jsou investice za zhruba 60 miliónů korun, které aktuálně realizuje Nemocnice Podlesí, člen skupiny AGEL.

V rámci vybavení jsou čerstvou novinkou v nemocnici operační stoly pro kardiochirurgické sály. „Investicí ve výši 3,5 miliónu korun jsme nahradili dva zastaralé operační stoly pořízené před dvaceti lety. Nové jsou modernější, snadněji polohovatelné a přinášejí tak větší komfort pacientům i nemocničnímu personálu,“ řekl Rostislav Franek, vedoucí provozně technického oddělení Nemocnice Podlesí.

Další investicí za 5,5 miliónu korun byly čtyři nové ultrazvukové přístroje a pacienti ocení také nákup 40 nových nemocničních lůžek pro oddělení kardiologie za více než 3 miliony korun. „Jsou to klasická mechanická polohovatelná lůžka. Dalších 17 speciálních lůžek jsme pořídili na oddělení ARO a kardiologickou JIP. Nahradila původní lůžka. Nákup nových postelí bylo rozhodnutí nejen pro větší spokojenost pacientů, ale zároveň i ekonomické rozhodnutí. Na původní se již nevyráběly náhradní díly, každý vadný díl jsme museli nechávat vyrábět speciálně na zakázku, čímž se opravy prodražovaly,“ vysvětlil Rostislav Franek.

Rovný milión korun si pak vyžádala rekonstrukce hned několika místností, které využívají pacienti i zaměstnanci nemocnice. Nových obkladů i dlažby, ale i dalšího zařízení, se dočkala sociální zázemí pro pacienty a technické místnosti pro pacienty na oddělení kardiologie 1 a 2, vznikla nová sprcha pro imobilní pacienty v oddělení chirurgie, WC pro pacienty urologie, šatní prostory pro zaměstnance i sociální zázemí pro lékaře ARO a OKB.

Nejnákladnější položkou v rámci obnov a oprav je však výměna oken v celé budově A, kde jsou ambulance. „Měníme 230 oken a vyzdíváme meziokenní vložky tak, aby budova měla lepší tepelné vlastnosti. Poté budeme ještě celý objekt zateplovat. Tepelná pohoda v nemocnici tak bude po ukončení rekonstrukce komfortnější pro pacienty i zaměstnance. Na chodbách budeme navíc měnit také osvětlení, stará světla nahradí moderní ledková. Od rekonstrukce za celkem 31 milionů korun si slibujeme přibližně dvacetiprocentní energetickou úsporu,“ doplnil Rostislav Franek s tím, že na výměnu oken čeká také spojovací budova B, kde se bude měnit 66 z celkem 340 oken. V budově C, v níž je lůžková část nemocnice, byla okna měněna již v předchozích letech. 

Zpět