Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Pacienty s neurologickými obtížemi čeká v Nemocnici Podlesí modernější diagnostika

6.11.2017

Pacienti s neurologickými obtížemi z Třinecka a okolí se mohou nově těšit na modernější i přesnější vyšetření. Nemocnice Podlesí, která je členem skupiny AGEL, zakoupila do své neurologické ambulance nový moderní elektromyograf, který poslouží k diagnostice i léčbě neurologických chorob u všech pacientů s příslušným doporučením lékaře.

Zakoupený model je schopen vyšetřovat kompletní spektrum nervosvalových i periferních nervových obtíží s vysokou přesností. Velkou výhodou pro lékaře i pacienty je ale i flexibilita a jednoduché ovládání, díky kterému se délka vyšetření zkracuje. „Princip vyšetření spočívá mimo jiné v měření rychlosti vedení vzruchu ve sledovaném nervu a velikosti i typu elektrické odpovědi na stimulaci,“ říká MUDr. Petr Bardoň, Ph.D., lékař neurologické ambulance Nemocnice Podlesí s tím, že k vyšetření jsou vyžívány nejčastěji jednorázové samolepící kožní elektrody. Zároveň ale zařízení umožňuje využívat i elektrody jehlové, které jsou rovněž jednorázové. „Nový elektromyograf nahradil starý přístroj, který již nevyhovoval požadavkům současné medicíny,“ dodává MUDr. Bardoň.

Vyšetření pomocí elektromyografu je nejčastěji využíváno pro diagnostiku a terapii syndromu karpálního tunelu (útlakový syndrom, který způsobuje postižení či poškození středního nervu v karpálním tunelu v zápěstí), polyneuropatie, radikulopatie a jiných nervosvalových onemocněních včetně poruch neuromuskulárního přenosu.

Kromě elektromyografického vyšetření provádí neurologická ambulance třinecké Nemocnice Podlesí také základní neurologická vyšetření, elektroencefalografické vyšetření a ultrasonografické vyšetření. V rámci modernizace přístrojového vybavení byla ambulance navíc kromě nového elektromyografu vybavena i novým ultrazvukovým přístrojem.

 

 

Zpět