Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Na kardiochirurgických sálech Nemocnice Podlesí jsou již na parné léto připraveni

16.5.2017

Na teplé letní počasí jsou již připraveni na kardiochirurgických operačních sálech třinecké Nemocnici Podlesí, která je členem skupiny AGEL. Pracoviště byla vybavena novou samostatnou chladicí jednotkou v hodnotě 1,2 miliónu korun, která sálovému personálu zajistí příjemné teploty vzduchu i při těch největších parnech. Vyšší komfort při práci zajišťují kardiochirurgům rovněž nová operační světla v hodnotě 700 tisíc korun.

Nová chladicí jednotka splňuje přísné normy, které jsou na vzduchotechniku operačních sálů kladeny. „Oba dva kardiochirurgické sály se nachází v porovnání s ostatními operačními sály na nejvzdálenějším místě od centrální klimatizační jednotky, a tak se v době největšího parna stávalo, že cirkulace chladu nebyla optimální. Proto jsme se rozhodli pořídit novou samostatnou chladící jednotku, která zajistí vyšší komfort,“ vysvětlil vedoucí provozně-technického oddělení Nemocnice Podlesí Rostislav Franek.

Nemocnice usiluje o zajištění co nejvyššího komfortu také pro pacienty, a tak pokoje s intenzivnější péčí jako například oddělení ARO, kardiologické JIP, kardiochirurgických resuscitačních jednotek a jednotek intenzivní péče, jsou rovněž klimatizovány.

Novinkou na kardiochirurgických sálech jsou také moderní operační světla, která osvětlí mnohem více operační plochy než doposud. „Chirurgové si pochvalují jejich různé funkce, jako například nastavitelnou barevnou teplotu, která doslova každý zákrok staví do toho správného světla. Podle potřeb struktury tkáně, individuálního smyslového vnímání i konkrétního operačního účelu použití je k dispozici vhodné osvětlení jakéhokoliv operačního pole,“ uvádí předseda představenstva Nemocnice Podlesí MUDr. Karel Lukeš, MBA. Barevná nastavitelnost umožňuje během delších zákroků udržovat operatérům soustředění, omezuje únavu a snižuje míru oslnění. Bez ohledu na polohu jednotlivých členů operačního týmu osvětlí moderní vybavení veškeré podstatné detaily místa operačního zákroku, aniž by vytvářelo problematické stíny.

 

Zpět