Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Na srdce a cévy si již poosmnácté posvítí třinecký Kardioden

9.11.2016

Nejnovější poznatky ohledně léčby kardiovaskulárních onemocnění si budou již poosmnácté vyměňovat zdravotníci na odborné konferenci Kardioden, která letos proběhne ve středu 9. listopadu v hotelu Vitality ve Vendryni. Akci pořádá již tradičně Nemocnice Podlesí, člen skupiny AGEL, pod záštitou Vzdělávacího a výzkumného institutu AGEL.

Vzdělávací akce určená lékařským i nelékařským zdravotnickým pracovníkům zahrne téměř tři desítky přednášek a také tři živé přenosy kardiovaskulárních zákroků přímo z operačních sálů. „V průmyslově rozvinutých zemích jsou kardiovaskulární onemocnění nejčastější příčinou úmrtí. Přes obrovský pokrok v prevenci a léčbě srdečně cévních onemocnění v posledních patnácti letech je nadále více než polovina všech úmrtí způsobena chorobami srdce a cév. Tato čísla jsou alarmující. Proto považuji za maximálně důležité pořádat vzdělávací akce na toto téma a zlepšovat tak znalosti i schopnosti zdravotníků v Česku,“ říká MUDr. Marian Branny, Ph.D., vedoucí lékař Komplexního kardiovaskulárního centra Nemocnice Podlesí s tím, že akce Kardioden je určena zhruba třem stovkám zdravotnických pracovníků z celé republiky.

Osmnáctý ročník akce Kardioden je obsahově rozdělen na lékařskou a sesterskou sekci, z nichž každá zahrne zhruba patnáctku přednášek a tři živé přenosy zákroků z kardiochirurgického a hybridního sálu Nemocnice Podlesí. „Téma konference je totožné pro lékaře i sestry, jednotlivé přednášky jsou ale přizpůsobeny kompetencím i možnostem praktického využití v daných profesích,“ vysvětluje MUDr. Branny. Mezi přednášejícími přitom nejsou jen přední odborníci z Komplexního kardiovaskulárního centra Nemocnice Podlesí, které patří ke špičkovým pracovištím v rámci celého Česka, ale také odborníci v nemocnic v Brně, Praze či Pardubicích.

Na konferenci se letos lékaři a nelékařští zdravotničtí pracovníci dozvědí například kdy indikovat implantaci stimulátoru, náhradu chlopně či revaskularizaci, zjistí jaké je využití telemedicíny v kardiologické praxi a zaměří se také na hybridní výkony za využití multidisciplinárních týmů. V odpoledním bloku si pak lékaři vyslechnou nové poznatky ohledně výhod a nevýhod antitrombotik, zatímco pro sestry bude připravena série přednášek na téma zobrazovacích metod v kardiologii.

 

„Odborná úroveň přednášek i obsahová náplň konference Kardioden je vždy na prvotřídní úrovni, a ani letos tomu nebude jinak. Věřím proto, že stejně jako v minulých letech budou z naší vzdělávací akce odcházet zdravotníci nejen plní nových informací, ale i nadšení a motivovaní pro svou práci,“ uzavírá Branny.

Zpět