Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Chodby Nemocnice Podlesí krášlí kresby talentovaného handicapovaného kreslíře Miroslava Konderly

23.6.2016

Unikátní trojrozměrné kresby dopravních prostředků a historických staveb v současnosti zútulňují chodby Nemocnice Podlesí, která je členem skupiny AGEL. Výtvarná díla talentovaného handicapovaného kreslíře Miroslava Konderly zde slouží k vytvoření příjemnějšího prostředí pro pacienty i personál, ale zároveň jsou i prostředníkem k dobročinným aktivitám. Každý z obrázků je totiž možné „adoptovat“ a přispět tak na charitativní účely.

„Výstava zahrnuje celkem sedm obrázků, kdy příjmovému oddělení nemocnice dominují obrázky dopravních prostředků, zatímco na recepci kardiologické ambulance jsme umístili hrady a zámky. Návštěvníci a pacienti si veselou výzdobu pochvalují, a málokdo tipuje, že by za nimi mohl stát dokonce handicapovaný autor,“ říká Marcela Šimandlová, koordinátorka výstavy a marketingová pracovnice Nemocnice Podlesí.

Autorem dech beroucích výtvarných prací, které vynikají realističností a propracovaností detailů, je mladý talentovaný kreslíř Miroslav Konderla, jenž je klientem třineckého denního stacionáře Radost.

„Jeho kresby jsou propracované do posledních detailů a taková je i technika jeho práce. Kreslí spontánně bez dlouhých příprav či teoretických znalostí. Nejdříve vzniknou obrysy tužkou, jakoby v 3D provedení, poté přicházejí na řadu barevné fixy, a během týdne je obraz dokončen. Největší slabost má Mirek pro auta starých značek, ať už české, nebo zahraniční výroby. V pozadí ale určitě nezůstávají ani jeho kresby hradů či zámků,“ dodává Marcela Šimandlová.

Výstavka v Nemocnici Podlesí potrvá do konce roku a průběžně v ní budou přibývat i nová dílka, která mladý kreslíř vytvoří. Celý půlrok tak budou moci návštěvníci, pacienti i personál Nemocnice Podlesí obdivovat nádherné kresby a také pomáhat potřebným – prostřednictvím „adopce obrázku“. Akce probíhá pod záštitou Evropského spolku pro zdravotně postižené.

„Srdečně děkujeme Nemocnici Podlesí, která nám svou velkorysostí vyšla vstříc a umožnila tak realizaci této výstavky pod názvem ‚Adoptuj si můj výtvor‘. Podpora volnočasových aktivit hendikepovaných spoluobčanů a seniorů je pro nás nesmírně důležitá a velmi si jí ceníme,“ uzavírá Mgr. Jana Turková z Evropského spolku pro zdravotně postižené.

Zpět