Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Nemocnice Podlesí maximalizuje bezpečnost – pacienty nově chrání bezpečnostní pásy

4.5.2015

Nemocnice Podlesí, člen skupiny AGEL, zavedla nové opatření zajišťující ještě vyšší bezpečnost pacientů. Jedná se o instalaci bezpečnostních pásů na vozíky sloužící k transportu pacientů, díky kterým je riziko pádu téměř nulové.

Myšlenka zavedení bezpečnostních pásů u transportních vozíků pro přepravu pacientů přišla od zaměstnanců a pacientů. Právě ti totiž posílali během minulého roku náměty na zvýšení bezpečnosti v nemocnici v rámci soutěže „Pomozte nám vytvořit bezpečnější Nemocnici Podlesí“. Nejpřínosnějším návrhem byl komisí vyhlášen právě návrh zavedení pásů, který nemocnice nyní zavedla do praxe. „Pásy maximálně sníží riziko pádu pacienta z vozíku, není to ale jediná výhoda. Díky zavedení bezpečnostních pásů se budou moci zdravotníci více věnovat komunikaci s pacientem, což jistě přispěje k lepší psychické pohodě i komfortu pacientů,“ vysvětluje MUDr. Karel Lukeš, MBA, předseda představenstva Nemocnice Podlesí.

Pro zajištění skutečně maximální bezpečnosti i komfortu zvolila nemocnice dva typy fixačních pásů - břišní široký a břišní s upínáním v ramenou, které jsou spolehlivé a zároveň umožňují jednoduchou obsluhu. Pásy jsou nově využívány pro transport pacientů při převozech mezi odděleními i v areálu nemocnice, například při přepravě na vyšetření či operační sál.

Investice do zakoupení a instalace sedmi kusů bezpečnostních pásů přišla nemocnici na necelých sedm tisíc korun. „S ohledem na případné negativními dopady, které by mohl způsobit pád při přepravě pacienta, považuji náklady na pořízení bezpečnostních pásů za minimální. Bezpečnost pacienta je pro nás prvořadá, a pokud pásy zabrání byť jedinému pádu, stojí investice za to,“ uzavírá MUDr. Karel Lukeš, MBA.

Zpět