Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Kardiocentrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí expanduje do Ostravy

7.4.2021

Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí se rozhodla být blíže svým pacientům a zahájila výstavbu svého nového pracoviště v Ostravě. Konkrétně se bude jednat o specializované centrum jednodenní kardiologie, které bude sídlit v areálu ostravské vítkovické nemocnice, která rovněž patří do skupiny AGEL. Pracoviště bude otevřeno v červenci letošního roku a náklady na jeho vybudování si vyžádají investici ve výši 23 milionů korun.

Stavební dělníci v těchto týdnech zahájili práce v přízemí pavilonu G vítkovické nemocnice v Ostravě, kde již v létě tohoto roku začne pacientům sloužit nové specializované pracoviště jednodenní kardiologie třineckého Komplexního kardiovaskulárního centra, které je jedním z největších pracovišť v republice. Náklady na stavební práce dosáhnou 14,2 miliónu korun. Investice do vybavení se pak vyšplhá na 8,8 miliónu korun.

„Vytvořením katetrizační laboratoře v Ostravě dostanou obyvatelé Ostravska bezprostřední příležitost čerpat z rozsahu námi poskytované péče v celém jejím spektru. Nové pracoviště vzniká na základě vysoké poptávky po specializované péči. Již nyní k nám do Třince dojíždí velká část nemocných právě z Ostravska a okolí,“ sdělil předseda představenstva Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí MUDr. Radek Neuwirth, MBA, a upřesnil, že v porovnání se stávajícími nabídkou kardiologické péče na Ostravsku bude rozsah a spektrum nabízených kardiologických výkonů vyšší než součet obou současných konkurenčních kardiologických pracovišť.

Nové centrum bude pečovat o pacienty s ischemickou koronární nemocí indikované k diagnostickému a intervenčnímu zákroku na věnčitých tepnách. Další skupinou budou pacienti s kardiostimulátory a implantabilními defibrilátory. „Projekt máme rozdělen do dvou etap, kdy v první fázi počítáme s poskytováním výkonů dva dny v týdnu, přičemž tyto výkony budou prováděny na stávajících angiolinkách Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. V další etapě, která bude investičně ještě náročnější, se pustíme do výstavby nové katetrizační laboratoře plně uzpůsobené pro potřeby kardiologických výkonů,“ nastínil plány MUDr. Neuwirth a pokračoval: „To zahrne jednak nákup nové angiolinky, jejíž pořizovací cena se pohybuje ve výši přesahující 30 milionů korun, ale také modernizaci intenzivní péče v samotné ostravské vítkovické nemocnici.“

V přízemí pavilonu G Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, kde se nové centrum jednodenní kardiologie bude nacházet, v poslední době sídlila pohotovost a interní příjmová ambulance, které pacienti nyní najdou ve 2. podlaží téže budovy. „Naše nemocnice se již dlouhodobě specializuje v několika oborech na špičkovou úroveň poskytované péče v centrech, které zde máme, jsou to Centrum vaskulárních intervencí, Centrum péče o zažívací trakt, Iktové centrum, Centrum péče o matku a dítě, Obezitologické centrum a Centrum mamologické péče. Proto velmi vítáme, že k tomuto portfoliu center naší nemocnice přibude nové pracoviště Kardiocentra třinecké nemocnice Podlesí a nabídne vysoce specializovanou kardiologickou péči pro všechny pacienty ostravského regionu. Vnímáme to jako příležitost pro další zvýšení prestiže vítkovické nemocnice v Ostravě,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice MUDr. Stanislav Jackanin, MBA.

Kardiocentrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí vzniklo v roce 2000. V roce 2010 byl Ministerstvem zdravotnictví nemocnici přidělen statut Komplexního kardiovaskulárního centra, poskytuje tak komplexní kvalitní služby prostřednictvím erudovaného personálu využívajícího moderních léčebných metod a zdravotní techniky. Dnes patří mezi špičky v oboru, a to díky inovativním metodám a více než 10 tisícům hospitalizací ročně.

Zpět