Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Rehabilitační oddělení Nemocnice Podlesí zútulnily nové podlahy

14.2.2020

Třistatisícovou rekonstrukci, která si na sklonku loňského roku vyžádala uzavření rehabilitačního oddělení, má úspěšně za sebou třinecká Nemocnici Podlesí, jež patří do sítě AGEL. Starou podlahu, která již nevyhovovala vzhledově i hygienicky, nahradil nový PVC povrch.

Rekonstrukce se dotkla téměř všech místností rehabilitačního oddělení, proto bylo nutné vystěhovat a vměstnat stávající vybavení do zbývajících, omezených prostor. „Do těchto prostor jsme navíc museli přesunout také kartotéku a zajistit přístup k ní i k počítačům, protože i během rekonstrukce probíhala rehabilitace na lůžkových odděleních. Náročný byl i přesun některých strojů používaných k mechanoterapii,“ popsala vedoucí fyzioterapeutka rehabilitačního oddělení Mgr. Jana Bičánková s poděkováním pracovníkům údržby i kolegyním za nasazení před rekonstrukcí a také při následném úklidu a přípravě oddělení k plnému provozu.

Rehabilitační oddělení Nemocnice Podlesí ošetří ročně na 3000 pacientů, a to 1500 pacientů v ambulantní části, druhou polovinu pak na lůžkových odděleních. „Ošetřujeme poúrazové a pooperační stavy pohybového aparátu, bolestivé stavy pohybového aparátu, neurologické diagnózy či pacienty po výkonu na srdci,“ přiblížila práci fyzioterapeutů Nemocnice Podlesí Mgr. Jana Bičánková.

Kromě stávajících metod ošetřování, jako jsou techniky měkkých tkání, manuální medicína, metoda paní Ludmily Mojžíšové a další, se fyzioterapeuti Nemocnice Podlesí nově zaměřují na techniky vycházející z motorické ontogeneze člověka, tzv. dynamické neuromuskulární stabilizace. „Jedná se o složité cvičení, pracuje se se svalovou koaktivací v potřebných svalových souhrách. Cílem je reorganizace řídícího programu motoriky v mozku, vyvážená a koordinovaná aktivita svalů a ekonomický pohyb,“ vysvětlila Mgr. Jana Bičánková s tím, že rehabilitační oddělení má v plánu také rozšířit nabídku služeb o skupinová cvičení.

 

 

 

 

Zpět