Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Lékaři z Nemocnice Podlesí nově ordinují i v kardioambulanci v Hlučíně

16.9.2019

Vysoce kvalitní a specializovaná lékařská péče čeká nově na pacienty kardioambulance v Hlučíně, kterou převzala Nemocnice Podlesí v Třinci, člen skupiny AGEL. Díky úzkému propojení na kardiologické a kardiochirurgické oddělení nemocnice se mohou pacienti těšit na komplexní péči. V ambulanci ordinují dva lékaři s ordinační dobou od 7 do 15 hodin. V Ostravě a jejím okolí jde už o třetí kardiologickou ambulanci.

Kardiaci z Hlučínska mají jistotu, že se svěřují do rukou odborníků. „V ambulanci nabízíme konzultace a provedení základních vyšetření, mezi které patří klidové i zátěžové EKG, 24 hodinová monitorace krevního tlaku a srdečního rytmu, nebo echokardiografické vyšetření. Podle závažnosti onemocnění můžeme pacientovi doporučit další vyšetření a léčbu, která probíhá přímo u nás v Kardiocentru Nemocnice Podlesí v Třinci,“ popisuje MUDr. Libor Škňouřil, Ph.D., primář kardiologické ambulance Nemocnice Podlesí.

Již třetí kardioambulanci skupiny AGEL v Ostravě a okolí povedou dva lékaři. „Pověření lékaři budou také provádět pravidelné kontroly kardiostimulátorů i zdravotního stavu u pacientů po invazivních vyšetřeních a operacích srdce. Doporučuji se předem objednat a donést s sebou doporučení praktického lékaře, příp. internisty nebo spádového kardiologa,“ radí MUDr. Libor Škňouřil s tím, že zájemci o vyšetření se mohou objednat předem telefonicky na čísle 595 043 054, nebo e-mailem kardio-hlucin@npo.agel.cz.

Kromě nově otvírané kardioambulance v Hlučíně ordinují třinečtí kardiologové také v Hornické poliklinice denně od 7 do 15 hodin a v EUC Klinice Ostrava v Ostravě – Porubě s ordinační dobou 7 – 14:30 hodin.

„Chceme naši komplexní kardiologickou péči nabídnout co nejširšímu spektru pacientů a být blíže všem lidem z regionu, kteří naši pomoc potřebují. Plánujeme ambulanci rozšiřovat o další kardiologické služby a nabídnout lidem nejúčinnější léčebné metody,“ říká předseda představenstva Nemocnice Podlesí MUDr. Radek Neuwirth, MBA s tím, že kardiologická ambulance se stává přímo součástí Kardiocentra Nemocnice Podlesí v Třinci, které je jedním z jedenácti komplexních kardiocenter v České republice a jedním z největších kardiocenter ve Střední Evropě.

Zpět